Elektriker til privatbolig

Elektro Øst Installasjon gjør alt fra å prosjektere og planlegge komplette elektriske anlegg, til å utføre service og vedlikehold. Vi kan også være din rådgiver i forhold til smarte,energieffektive løsninger for din bolig.

Elektriker

Vi hjelper deg med alt det elektriske hjemme.

Behovet vårt for elektrisitet endres stadig. Vi hjelper deg med å holde ditt hus oppdatert. Vi kan sette inn flere stikkontakter, øke kapasiteten på det elektriske anlegget, skifte sikringsskap, installere lys, varme, styringssystemer og alt annet du måtte trenge.

Det er bare autoriserte elektroinstallatører som har lov til å utføre elektrisk arbeid i hjemmet ditt.
Våre elektrikere har bred kompetanse og dekker alle tjenester som du har behov for i en privat installasjon. Ring Elektro Øst Installasjon i dag, så skal vi hjelpe deg!

Sikringsskap og eltavler

At sikringen går er tegn på at noe er feil i det elektriske anlegget. Vi kan hjelpe deg å trygge boligen din mot brann.

En av fire boligbranner i Norge skyldes feil i det elektriske anlegget. Som boligeier er det du som har ansvaret for at det elektriske anlegget er i stand etter forskriftene. Når «strømmen går» skyldes det overbelastning eller feil i kretsen, slik at sikringen bryter strømmen.

Må finne årsaken
Det er alltid en årsak til at sikringen går. Det kan være risikabelt å bare skifte sikring og sette på strømmen igjen uten å finne ut hva som er det underliggende problemet. Årsaken kan være feil i anlegget, som overledning eller kortslutning. Det kan føre til at ledningene blir varme og at det oppstår brann. Hvis strømmen går eller det er lenge siden du har tatt en sjekk på det elektriske anlegget hjemme, kan Elektro Øst Installasjon ta en sjekk og øke strømkapasiteten hvis nødvendig.

Elkontroll

Som huseier er det ditt ansvar at det elektriske i boligen din er i forsvarlig stand.

Vet du hva som skjulte seg bak veggene i huset ditt da du flyttet inn? Kabler, stikkontakter og sikringsskap slites med årene på akkurat samme måte som gulv, vegger og inventar.En av fem boligbranner i Norge skyldes feil i elektrisk utstyr eller elektrisk anlegg. Ved å få besøk av en av våre elektrikere, kan du ivareta brannsikkerheten hjemme.

Vi kommer hjem til deg og utfører en el-kontroll av boligen din. Da går vi gjennom hele ditt elektriske anlegg og gir deg en rapport om hvordan det står til med det elektriske anlegget ditt. Vi sjekker også røykvarslere og brannslukkingsapparat. Ved å dokumentere en slik el-kontroll, vil du kunne få rabatt på husforsikring hos flere selskaper.

Elektro Øst Installasjon tar elkontrollen for deg, slik at du kan føle deg trygg!

Belysning

Ulike aktiviteter krever ulik lysstyrke. Ved å tenke helhetlig på belysning i boligen din, vil du spare strøm og øke komforten.

For å få et funksjonelt hjem, må det være mulig å få tilstrekkelig lys til synskrevende oppgaver som matlaging, lesing, PC-jobbing, håndarbeid og husvask. I tillegg er det både lønnsomt og stemningsskapende å ha mulighet til å dimme ned lyset.

Hvordan akkurat din bolig bør lyssettes, avhenger av husets arkitektur, interiør og hvilke funksjoner rommene har. Elektro Øst Installasjon gir deg råd om belysning og skreddersyr løsninger som setter ditt hus i godt lys!

  • Nye lyskilder

    Ved å velge energieffektive lyskilder, kan du redusere strømforbruket til lys med 80 prosent. Det finnes nå mange smarte lyskilder på markedet. LED-pærene bruker for eksempel en brøkdel av energien tradisjonelle lyspærer trenger for å gi samme lysstyrke. De har dessuten svært lang levetid. Nye armaturer med energieffektive lysrør er en annen smart måte å få rikelig med lys på uten å bruke mye strøm. Vi kan hjelpe deg med å velge riktige pærer, armaturer og rør som er hensiktsmessige i din bolig.

  • Lekkert design

    I tillegg til å sette boligen din i bedre lys, kan belysningen i seg selv gi lekre detaljer til interiøret ditt. I dag finnes det mye spennende design på markedet. Lysbrytere leveres i alle mulige farger og materialer – slik kan du matche og skape kontraster. Lysbrytere kan også leveres trådløse, slik at du plasserer dem der det passer deg best.

  • Strømsparende lysstyring

    I dag finnes det mange smarte lysstyringssystemer. Med et slikt system får du full kontroll over belysningen. Du kan skifte lyssetting mellom f.eks. arbeids- og hyggelys med et enkelt klikk. Samtidig sørger du for at lys ikke står på i tomme rom.

Multimedia

Vi hjelper deg med data, tele, lyd og bilde hjemme og får orden på ledninger og kontakter.
Er stua di et stort virrvarr av ledninger? Vi hjelper deg med alt et tekniske i forhold til data, tv, musikkanlegg, hjemmekino og alle andre medier du har i huset.I dag finnes det mange smarte løsninger som gir deg tilgang til internett, musikk, radio og TV i hvert rom i huset. Vi skreddersyr løsninger etter dine behov og ønsker.

Hvis du skal bestille bredbånd eller har problemer med nettverket, hjelper vi deg gjerne med bestilling og montering. Elektro Øst Installasjon sørger også for installasjon, konfigurasjon og feilsøking når det gjelder trådløse nettverk og beskyttelse.

Brytere og stikkontakter

Nå kan du sette bryteren hvor du vil!

I dag kan du få lysbrytere og stikkontakter i alle mulige farger og materialer. De kan monteres akkurat der du vil ha dem og matche det øvrige interiøret.

Antall stikkontakter
I 2010 ble det innført nye regler for antall stikkontakter ved installering av nye elektriske anlegg. Det er krav om et visst antall stikkontakter i hvert rom – med spesiell tanke på steder der mange elektriske apparater er i bruk. Årsaken er at mange nordmenn benytter skjøteledninger for å få tilgang på strøm. Dette kan gi varmgang og forårsake brann.

Brytere og stikkontakter skal monteres av kvalifiserte elektrikere. Elektro Øst Installasjon hjelper deg med dette!

Oppussing

Planer om å pusse opp hjemme? Da bør du først ta en titt på det elektriske.
Det som ligger bak veggene dine i form av elektrisk anlegg, har mye å si for sikkerheten og komforten din hjemme. Hvis du skal i gang med oppussing i boligen din, bør du begynne med det elektriske.Det elektriske anlegget i boligen, er laget med den kapasiteten forbrukeren hadde behov for den gangen huset ble bygget. De siste årene har vanene våre endret seg kraftig, og vi benytter stadig flere elektriske apparater hjemme.

Strømkutt
Hvis boligen din er klar for en oppgradering, bør du samtidig sørge for at det elektriske kan leve opp til dagens behov. Vi kan ta en kontroll av det elektriske anlegget ditt, og se hva som eventuelt må til for å modernisere det til et hensiktsmessig og forskriftsmessig anlegg.

Hvis du skal få hjemmet penere og triveligere, bør du også tenke gjennom belysningen. Vi kan gi deg råd om helhetlig lyssetting og strømsparende tiltak. Det samme gjelder for oppvarming. Her hjelper vi deg med å finne energieffektive varmekilder og styringssystemer som vil kutte ned strømregningene i årene framover – så har du mer penger til interiør!

Vi har et rikt utvalg av brytere, stikkontakter, ovner og lamper i pene design som harmonerer med interiøret hjemme hos deg.

Ta kontakt, så vil Elektro Øst Installasjon hjelpe deg med planlegging og prosjektering før igangsettelse av arbeidet.

Strømkutt

Nå kan du sette bryteren hvor du vil!

I dag kan du få lysbrytere og stikkontakter i alle mulige farger og materialer. De kan monteres akkurat der du vil ha dem og matche det øvrige interiøret.

Antall stikkontakter
I 2010 ble det innført nye regler for antall stikkontakter ved installering av nye elektriske anlegg. Det er krav om et visst antall stikkontakter i hvert rom – med spesiell tanke på steder der mange elektriske apparater er i bruk. Årsaken er at mange nordmenn benytter skjøteledninger for å få tilgang på strøm. Dette kan gi varmgang og forårsake brann.

Ta kontakt med Elektro Øst Installasjon for gode råd, tilbud og hjelp med installering!

Varme

Strømsparing trenger ikke bety iskaldt hus.

I norske hjem går rundt 60 prosent av strømforbruket til oppvarming. Ved å bytte ut gamle varmekilder med nye, kan du gjøre store kutt i strømregninga – uten å fryse!Gamle panelovner har dårlige reguleringsegenskaper. Det betyr at det er vanskelig å bruke dem på en energieffektiv måte, fordi de vil varme opp rommet mer enn du har behov for når de står på. Ved å skru ned temperaturen med bare én grad, sparer du fem prosent strøm. Våre panelovner har termostater som gir deg akkurat den temperaturen du trenger for å ha det behagelig inne, samtidig som de kan skrus ned når du sover eller er ute.

Bli energismart!
Vi hjelper deg med å velge energieffektive varmekilder som dekker ditt behov. Vi har et rikt utvalg av nye elektriske ovner, varmepumper og gulvvarme. Vi installerer selvsagt disse for deg. I tillegg kan vi hjelpe deg med å velge smarte varmestyringssystemer. Det er tekniske installasjoner som gjør at du kan programmere inn når huset trenger oppvarming eller ikke. Via et felles system skrus alle varmekilder ned når du sover eller er ute, og skrus opp til du skal stå opp eller kommer hjem. Styringssystemene kan også justere seg selv ut i fra ute-temperaturene.

Elektro Øst Installasjon hjelper deg med å velge varmekilder som gir god, energieffektiv komfort i din bolig!

Alarmer

Få rask varsling ved røykutvikling, innbrudd, vann- eller gasslekkasje. Vi kan hjelpe deg med å installere alarmer som varsler om farene boligen din kan utsettes for. 

Vi har brannvarslere som kan seriekobles i hele boligen, slik at du hører alarmen inne på ditt soverom om det skulle begynne å brenne et annet sted i huset. Alarmene kan varsle lokalt, men også kobles opp mot mobiltelefonen din når du er ute. Slik kan du alltid være sikker på at du får beskjed om brann, lekkasjer eller innbrudd skulle ramme huset ditt. Eller på hytta.

Har du alarm for vannlekkasje? Forsikringsselskapene har de siste årene fått rekordmange saker om vannskader. Vann kan gjøre store ødeleggelser på boligen din. Nå finnes det egne alarmer som utløses hvis vannlekkasjer oppstår. Det samme gjelder for gasslekkasjer.

Ta en prat med Elektro Øst Installasjon, så finner vi alarmene som møter behovene i ditt hjem!

Sertifikater

Samarbeidspartnere